Saint Augustine

Wanneer je geïnteresseerd bent in historie dan is Saint Augustine de juiste bestemming waar nog veel geschiedenis te vinden is. In 1565 werd Saint Augustine gesticht door Spanjaarden waarmee het de oudste bewoonde nederzetting is in de Verenigde Staten. Het belangrijkste monument van de stad is het Castillo de San Marcos, een gigantisch fort gebouwd door de Spanjaarden die de stad moest beschermen tegen aanvallen van bijvoorbeeld de Britten. De Spaanse invloeden zijn nog altijd aanwezig en het beeld van de stad doet historisch aan. Maar ook hier vind je kilometers aan zandstranden om heerlijk te kunnen genieten.

Castillo de San Marcos

Castillo de San Marcos is een groot Spaans stenen fort in de vorm van een ster gebouwd tussen 1672 en 1756. Het fort diende als bescherming voor het Spaanse territorium. In de 17e en 18e eeuw werden talloze conflicten uitgevochten tussen Spanje en Groot-Brittannië. Het nationale monument is een belangrijke bezienswaardigheid van Saint Augustine. Je kunt een rondwandeling volgen op dit indrukwekkende fort waarbij je alles te weten komt over de geschiedenis. In het weekend worden er af en toe kanonschoten afgevuurd en verder zijn er Ranger programma’s en worden er door acteurs demonstraties gegeven.

Historic District

Het hart van de stad Saint Augustine is het Historic District met gebouwen die dateren uit de jaren 1700. Het centrum wordt echter gevormd door St. George Street waar je alle restaurants, boetieks, souvenirwinkels en hotels vindt. Naast dat er veel te beleven is in het centrum is de historische wijk ook thuisbasis van de prachtige baai waarbij je panoramisch uitzicht hebt op de baai van Matanzasa.

Anastasia Island

Anastasia Island ligt op een klein schiereiland aan de inham van de baai van Matanzas die te bereiken is via de bridge of London. Je vindt hier unieke ecosystemen zoals bij de alligator farm waar je alligators kunt bewonderen maar ook apen, slangen en varanen. Bij een bezoek aan Anastasia Island State Park kan je wandelen, vissen of kanoën en een prachtige vuurtoren bezichtigen.