Sanibel Island & Captiva Island

De stranden van Sanibel Island zijn al meerdere malen bekroond tot de mooiste stranden van Noord Amerika. Als je een bezoek brengt aan het strand snap je ook waarom. Daarbij stralen het parelwitte zand en de azuurblauwe zee veel rust uit. Aangezien het strand van Sanibel Island vol ligt met bijzondere en mooie schelpen, staat iedereen die je tegenkomt gebukt om een mooie schelp te bemachtigen. Als je zelf begint aan een zoektocht zou het zelfs zomaar kunnen zijn dat je een haaientand vindt!

In Sanibel vind je ook het Bailey-Matthewes Shell Museum. Kortom vertellen ze je hier alles over de zeldzame schelpen, weekdieren en de schelpen die voorkomen in Florida.

Op het meest oostelijke punt van Sanibel Island vind je de 30 meter hoge Sanibel Lighthouse. Deze vuurtoren is tot op de dag van vandaag nog steeds in gebruik en kun je dan ook niet bezoeken. Het is zeker wel de moeite om een bezoek te brengen aan het strand bij de vuurtoren, die plek is namelijk prachtig.

Captiva Island ligt in het verlengde van Sanibel Island en is misschien wel net zo mooi. Het is hier lekker rustig en je waant je echt even in een oase van luxe en rust. Daarnaast is dit eiland ongeveer 6,5 kilometer lang en nog geen kilometer breed. Onder andere staat er op het strand van Captiva Island een heel klein kapelletje, Captiva Chapel By the Sea.