Shelter Cove

Shelter Cove is de toegangspoort tot de “Lost Coast” van Californië en ligt aan de meest afgelegen en ruige kustlijn van Noord-Californië. Op zo’n 35 km van Shelter Cove vind je de Redway en Highway 101. Vanaf hier kun je de Lost Coast wandelend verkennen of het prachtige uitgestrekte King Range Conservation Area ontdekken. Op het nabijgelegen Black Sands Beach kan je vissen, de getijdepoelen onderzoeken of heerlijk wandelen. Mocht je voor een langere tijd in Shelter Cove willen verblijven dan kan dat in een van de plaatselijke resorts of B&B’s. Bovendien is er een golfbaan te vinden en zelfs een landingsbaan.

Lost Coast trail

De ruige Lost Coast van Californië is een onderbreking van de rest van de staat door de afgelegen ligging. Er zijn amper wegen, huizen langs de hellingen of verkeerslijnen die langs de kliffen slingeren. Tussen de kliffen en de zee loopt de Lost Coast trail, een ongerept ecosysteem waar alleen wandelaars kunnen komen. Het pad leid je naar verborgen stranden en schitterende vergezichten op hoogten boven de branding. Je bent hier vrijwel alleen midden in de natuur en kunt zeeleeuwen spotten onderweg bij de stranden. Bovendien bestaat het pad vaak uit een onheilspellende strook strand die verdwijnt in de zee mist. Doordat stukken van de route verdwijnen onder de vloed is er 2x per dag helemaal geen Lost Coast trail. De Lost Coast trail loopt langs de kust van het King Range National Conservation Area, de westelijke rand van Humboldt County in Noord-Californië.

Black Sands Beach

Voor de kust ten noorden van Shelter Cove ligt Black Sands Beach, een zwart zandstrand met riffen. Black Sands Beach is het zuidelijke uiteinde van een lange bewandelbare kustlijn tussen Shelter Cove en Mattole River Campground. Wanneer je de Lost Coast Trail loopt kom je onder andere bij het noordelijke deel van dit strand. Delen daarvan zijn bij vloed geblokkeerd waardoor je goed de route moet plannen. Daarentegen is het brede donkere zand- en kiezelstrand bij de parkeerplaats ideaal om een dagje door te brengen. Bovendien wordt het hele gebied inclusief het zuidelijke deel genaamd Little Black Sands Beach beschermd door het Bureau of Land Management in het King Range National Conservation Area.

Cape Mendocino vuurtoren

De vuurtoren die op een klif op Cape Mendocino gebouwd is in 1868 behoort tot het meest westelijke punt van Californië. Cape Mendocino Lighthouse is een 13 meter hoge vuurtoren die 130 meter boven zeeniveau was. In 1951werd het station geautomatiseerd en werd het licht verplaatst naar een nabijgelegen paal. Alleen de toren bleef tot 1998 en is in het jaar 2000 voor publiek geopend. Nu is het enige dat overgebleven is van de oorspronkelijke locatie, de fundering van de toren en een nabijgelegen plaquette ter herdenking van de vuurtoren.