Spearfish Canyon

In het hart van de Verenigde Staten vind je Spearfish Canyon, deze relatief onbekende omgeving is zeker een bezoek waard. Volgens geologen beginnen hier de Rocky Mountains.

Scenic Byway

Door Spearfish Canyon loopt een prachtige Scenic Byway (US Highway 14A) dwars door de kloof die aangelegd is langs meertjes, maar vooral langs en over de rivier die zich een weg baant door het park. Laat je onderweg verrassen door de indrukwekkende uitzichten die zich om elke hoek zullen onthullen. Vlakbij de noordelijke ingang van het park kun je een stop maken bij de prachtige Bridal Veil Falls, deze waterval stroomt lang een steile klif naar beneden. Op het kleine houten uitzichtpunt kun je prachtige foto’s maken.

De rivier waar de Bridal Veil Falls eindigen wurmt zich tussen de rotsen door en zorg nog steeds voor erosie, hierdoor wordt de kloof alleen maar groter. Onderweg kom je ook nog langs Spearfish Falls en Roughlock Falls.

Wandeltochten

Ben je toe aan wat meer beweging tijdens het bezoek aan Spearfish Canyon? In dit park zijn voldoende wandelpaden uitgestippeld die onderweg allemaal aangegeven staan. De wandeltochten brengen je onder meer naar de top van de rotsen voor een prachtig uitzicht, maar ook naar diverse watervallen die vaak wat meer verstopt in het landschap zitten.

Flora & Fauna

In de staat South Dakota zijn er van de 1.585 plantensoorten alleen al 1.260 soorten te vinden in de Black Hills, waarvan de meeste zich bevinden in Spearfish Canyon. De meest voorkomende boom in Spearfish Canyon is de Ponderosa-den.

Vogelspotters kunnen zich in Spearfish Canyon zeer goed vermaken. In dit park heb je een kans om kalkoenen, blauwstaarten, spechten, klipzwaluwen, mezen en gouden of Amerikaanse zeearenden tegen te komen. Houdt de camera dan ook zeker gereed.

In de kloof vindt je ook nog muilezelherten, stekelvarkens, wasberen, eekhoorns, bobcat’s of de geelbuikige marmot.

Als je een bezoek hebt gepland naar Spearfish Canyon raden wij je aan om de tijd te nemen voor dit park, je komt onderweg zoveel tegen en er zijn veel stopmogelijkheden waardoor je hier zomaar een hele dag aan het genieten kunt zijn