Spring Mountain National Recreation Area &

Mt. Charleston Wilderness Area

Als je naar de staat Nevada afreist verwacht je niet snel een National Forest tegen te komen, maar het is echt waar! Het gebied van de Spring Mountain National Recreation Area wordt ook wel Mount Charleston National Recreation Area genoemd. Want in dit gebied vind je de Mount Charleston Peak.

Spring Mountain National Recreation Area ligt op ca. 45 minuten rijafstand van het centrum van Las Vegas. Samengevat beslaat dit gebied meer dan 316.000 hectare. Bovendien zijn er in deze regio nog 2 andere gebieden, namelijk La Madre Mountain en Rainbow Mountain.

Het gebied van de Mount Charleston omvat de Spring Mountains Range en Mount Charleston, de vijfde hoogste berg van de staat Nevada. Vanwege de hoge ligging en de isolatie van de omringende woestijnlaaglanden wordt Mt. Charleston Wilderness Area ook wel Sky Island genoemd.

Flora en Fauna

Bristlecone Pines zijn de oudste levende organismen ter wereld en zijn hier te vinden. Kortom beslaat het gebied 18.000 hectare en heeft het de grootste Bristlecone Pine bosjes.

De Mt. Charleston Wilderness area herbergt 15 inheemse wilde bloemenplanten. Maar ook de Ponderosa Pine en White Fir. Bovendien is White Fir de thuisbasis van de Palmer’s Chipmunk en zijn ze alleen in dit gebied te vinden. Ook vindt je in dit gebied de Rocky Mountain Elk, wilde paarden, burros, woestijnschildpadden, herten, coyote, vossen, bobcats, zangvogels, kolibries en verschillende roofvogels.

De Mt. Charleston Wilderness Area is een fijne plek om het hele jaar te kunnen ontspannen. Vooral in de zomermaanden is het hier goed toeven als je de warmte van Las Vegas even wilt ontvluchten, het is hier namelijk altijd lekker koel.

In de mooie berglandschappen kun je genieten van een ontspannen rit met de auto of te paard. Ook zijn hier verschillende mooie wandelpaden aangelegd die zeker de moeite waard zijn.