Acadia National Park

Gelegen aan de kust van de Amerikaanse staat Maine vind je het Acadia National Park. Het eerste nationale park ten oosten van de Mississippi rivier strekt zich eveneens uit over de helft van het Mount Desert Island. In het park wisselen steile rotsen zich af met schuine heuveltoppen en schilderachtige dorpjes maar ook verbluffende landschappen. Ook is het park één van de meest onaangetaste plekken van Amerika en biedt het vele wandel- en fietsmogelijkheden. Daarnaast beschikt het Acadia National Park over een gevarieerde flora en fauna en is gedurende het hele jaar open om te bezoeken. Al met al staat het dorpje Bar Harbor op Mount Desert Island bekend als toeristische trekpleister waar voornamelijk beroemdheden graag komen voor het panoramische uitzicht.

Isle au Haut

Dit afgelegen maar pittoreske ‘’hoge eiland’’ bestaat voor de helft uit woongebied waarvan de andere helft parkland is. De enige mogelijkheid om dit rustieke eiland te bereiken is per veerpont vanuit de stad Stonington. Het eiland is zeker de moeite waard aangezien er meerdere prachtige wandelpaden liggen en er een aantal kampeermogelijkheden zijn. Maar ook de vissershuizen, vele vogels en rotsachtige kusten komen samen op dit rustige eiland ver weg van de drukte.

Schoodic Peninsula

Op het vasteland van Maine ligt het schiereiland Schoodic wat tevens één van de 3 parkdelen is van het Acadia National Park. Hier heb je fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan en Mount Desert Island in de verte. Verken dit gebied door de 13.3 km lange eenrichtingsfietspaden van Schoodic Loop road te volgen. Onderweg wordt je getrakteerd op ongelofelijke landschappen en natuur. Langs de 11 km lange parkweg heb je prachtig uitzicht over de ruige kust en liggen ook een aantal mooie uitzichtpunten.

Loop Road

De belangrijkste autoweg en beste manier om het Acadia National Park te verkennen is via de ongeveer 44 km lange Park Loop road. Deze eenrichtingsweg begint bij het bezoekerscentrum van Hulls Cove en neemt je mee naar het oostelijke deel van Mount Desert Island en het nationale park. Onderweg kom je langs prachtige meren, bergen, bossen en de rotsachtige kustlijn van het park voor adembenemende uitzichten. Tevens neemt deze route je mee naar het begin van een paar bekende wandelroutes.

Cadillac Mountain

Één van de meest populaire bezienswaardigheden van Acadia National Park is Cadillac Mountain. De 466 meter hoge berg markeert het hoogste punt van het park waar je bovenin een overweldigend vergezicht hebt over de omgeving. Het is mogelijk om naar de top te rijden met de auto, een rit van slechts 5.5 km.

Jordan Pond

Jordan Pond is één van de mooiste meren in het Acadia National Park en wordt omringd door bergen. Het is daardoor ook een geliefde stop voor bezoekers die de Park Loop road rijden. Leuke activiteiten om hier te ondernemen zijn kajakken of kanoën over het meer en een wandeling maken door het mooie natuurgebied. Je hebt hier het klassieke uitzicht met de ‘bubbles’, twee kleine bergen. Ten slotte is het water van de meren in het gebied zo helder dat je de vissen ziet zwemmen.

Sand Beach

Het enige echte zandstrand waar je kunt zwemmen in het Acadia National Park is het gelijknamige Sand Beach. Echter moet je er wel rekening mee houden dat het een oceaan is waardoor het water behoorlijk koud kan zijn. Dan heb je altijd nog het alternatief om op het strand te zonnen. Tevens beginnen vanaf dit zandstrand meerdere wandelroutes zoals Chef Trail, Ocean Trail en Beehive Trail.

Beehive Trail

De Beehive Trail behoort onder de populaire wandelroutes van het nationale park en begint bij Sand Beach. Deze wandeling is een uitdagende, korte wandeling die je door de prachtige natuur brengt. Je moet regelmatig wat klimmen en de rotsachtige berghellingen bedwingen met je handen en voeten maar uiteindelijk zijn de fantastische uitzichten de moeite waard. Met een redelijke conditie kan je hier ver komen maar ook gezinnen en oudere wandelaars zul je hier zeker zien.

Thunder Hole

Wanneer je de Park Loop road volgt kom je vanzelf uit bij een plek die Thunder Hole heet. Deze spectaculaire spot brengt je via een afgezet wandelpad naar één van de rotsen in de branding. Hier wordt je omringd door hoge rotspartijen terwijl je het woeste water tekeer kunt zien gaan. Je staat letterlijk tussen de reusachtige golven die tegen de rotsen aan slaan. Houdt er wel rekening mee dat je hoogstwaarschijnlijk met natte kleren terugkomt.

Bekijk hier de actuele openingstijden en andere actuele informatie over het Acadia National Park.

Met deze reizen kun je Acadia National Park bezoeken

Wil je dit National Park bezoeken, kijk dan eens naar de volgende rondreizen. We kunnen ook een reis aanpassen aan jouw wensen, een reis geheel op maat samengesteld.

Flora en Fauna

Flora

Het grotendeel van het Acadia National Park is bedekt met bossen. Desondanks herbergt het nationale park meer dan 1000 verschillende plantensoorten. In de bossen vind je voornamelijk sparrenbomen maar ook eiken, esdoorns, beuken en ander hardhout. In 1947 heeft een catastrofale brand ervoor gezorgd dat een groot deel van de oostkant van Mount Desert Island verbrand is. Hierdoor werd de vervanging van naaldbomen door berken en populieren vergemakkelijkt. Wilde bloemen die voorkomen in het nationale park zijn inheemse bosbloemen zoals het wilde lelietje-van-dalen, de bosbes, gouddraad, bluebead-lelie en starflower. In de moerassen vind je een grote diversiteit aan planten soorten, welgeteld meer dan 1100. Daarnaast vind je in de parkweiden veel grassen en wilde bloemen. Dit terwijl de meren en vijvers thuisbasis bieden aan opkomende en drijvende waterplanten. Zowat een kwart van de flora in Acadia National Park is niet-inheems, en zo’n 25 soorten zijn zeldzame planten.

Fauna

Het Acadia National Park staat voornamelijk bekend als geliefde bestemming voor vogelaars door het enorme aantal vogels dat hier leeft. Want het park herbergt meer dan 330 soorten vogels, ongeveer 40 soorten zoogdieren, 30 soorten vissen, 7 reptielen en 11 amfibieën. De zoogdieren die je hier onder andere tegenkomt zijn witstaartherten, oostelijke coyotes, rode vossen, sneeuwschoenhazen, bevers en Amerikaanse elanden. Bovendien vind je in het Acadia National Park verschillende zeezoogdieren zoals de zeehond, finback walvis, bultruggen en papegaaiduikers. Echter zijn de papegaaiduikers niet toegankelijk vanaf Mount Desert Island maar ze leven wel op eilanden langs de kust. Een aantal vogels die hier in het gebied leven zijn de zeearend, slechtvalk maar ook zee-eenden en zwarte zeekoeten.

Bekijk hier de actuele openingstijden en andere actuele informatie over het Acadia National Park.