Capitol Reef National Park

Het Capitol Reef National Park in de Amerikaanse staat Utah omvat schitterende zandstenen rotsformaties en diepe ravijnen. Echter wordt het park ondanks de schoonheid der natuur relatief weinig bezocht. Capitol Reef is onder andere vernoemd naar het beroemde Capitoolgebouw in Washington. Deze naam is te danken aan het witte Navajo-zandsteen waar zich koepels in bevinden die lijken op het gebouw. Je kan hier heerlijke wandeltochten maken en uren rondrijden zonder iemand tegen te komen. Toeristische trekpleisters in het Capitol Reef National Park zijn de fruitboomgaarden en de gerestaureerde historische gebouwen in de voormalige nederzetting Fruita. Daarnaast zijn er fantastische rotsformaties te bewonderen in alle vormen en prachtige oranje-rode kleuren!

Capitol Reef Scenic Drive

Een goede manier om het park te verkennen is het volgen van de Scenic Drive met de auto. De Scenic Drive is een 13 km lange verharde weg die bij het bezoekerscentrum van Capitol Reef National Park begint. Deze weg loopt door het zuiden van het park en komt langs 11 stops met uitzichtpunten, felrode rotswanden en beginpunten van wandelingen. Aan het einde van de route kom je bij Capitol Gorge, een smalle kloof ontstaan door de enorme kracht van erosie. Een mooie bezienswaardigheid hier zijn de petrogliefen, oude indiaanse rotstekeningen. Omdat er maar één weg is die deze route volgt zul je aan het eind om moeten keren en dezelfde route terug moeten rijden.

Met deze reis kun je Bryce Canyon bezoeken

Wil je dit National Park bezoeken, kijk dan eens naar de volgende rondreis. We kunnen ook een reis aanpassen aan jouw wensen, een reis geheel op maat samengesteld.

Fruita

Het Fruita-gebied is één van de bekendste plekken en daarbij de publiekstrekker van het park. Fruita ligt nabij Highway 24 en is een voormalige nederzetting waar je fruitboomgaarden, een oude boerderij, een schooltje en een aantal historische gebouwen kan bekijken. Mocht je meer te weten willen komen over deze plek dan kun je een rondleiding volgen. Eveneens ligt hier de enige camping van het park; de Fruita Campground.

Wandeltochten

Fremont River Trail

De Fremont River Trail is een relatief eenvoudige wandelroute die begint achter de Fruita Campground. Je wandelt een 1,7 km (one-way) lange tocht langs een droog gebied gevuld met leegstaande rivieren en diepe afgronden. De schitterende rode rotsformaties maken het een indrukwekkende wandeling. Je moet wel een beetje klimmen en klauteren tijdens het steile stuk maar het uitzicht van 360 graden over de vallei maakt alles goed.

Hickman Bridge Trail

Het park beschikt over talloze prachtige wandelroutes naar adembenemende uitzichtpunten. Op 1,5 km van Fruita aan Highway 24 begint de Fremont-rivier, dit is tevens het startpunt van de 1,4 km (one-way) lange Hickman Bridge Trail. In een uur wandel je door een smal ravijn naar de Hickman Bridge, een natuurlijk gevormde brug van 40 meter lang en 40 meter hoog. Je kunt alleen onder de brug doorlopen om vervolgens dezelfde route weer terug te wandelen. Schitterende uitzichten gegarandeerd!

Bekijk hier de actuele openingstijden en andere actuele informatie over het Capitol Reef National Park.