Channel Islands National Park

Het Channel Islands National Park is gelegen in het zuidwesten van Californië voor de kust van Los Angeles. Dit nationaal park is opgericht voor bescherming van 5 van de 8 Channel Islands en hun rijkdom aan natuurlijke en culturele bronnen. De 5 eilanden die hieronder behoren zijn: San Miguel, Santa Rosa, Anacapa, Santa Barbara en Santa Cruz. Je bezoekt de eilanden via een Island Packers-boot, deze vertrekt dagelijks vanuit Ventura en Oxnard. Een andere optie om het eiland Santa Rosa te bereiken is vanuit Camarillo met een klein vliegtuig met Channel Islands Aviation. Wanneer je daar aangekomen bent kan je je alleen wandelend of per kajak verplaatsen omdat er geen auto’s zijn.

Activiteiten

Het Channel Islands National Park biedt een breed scala aan recreatiemogelijkheden zoals kajakken, wandeltochten, kamperen, snorkelen, zwemmen en dieren observeren in het wild. Bovendien zijn de eilanden rijk aan flora en fauna waaronder inheemse planten. Het landschap bestaat voornamelijk uit een ruig kustlandschap maar ieder eiland heeft zijn eigen karakteristieken. Ook zijn er geen onderkomens, winkels of restaurants op de eilanden.

Anacapa

Anacapa Island is de dichtstbijzijnde van de Channel Islands op zo’n 22.5 km van het vaste land. Met de boot ben je er in ongeveer een uur. Het eiland bestaat eigenlijk uit 3 eilandjes en is de thuisbasis van een historische vuurtoren uit 1932, de laatste permanente gebouwd aan de westkust. De boot komt aan op het kleinste eilandje waar een wandelpad van 3.2 km je naar indrukwekkende uitzichten brengt op Inspiration Point en Cathedral Cove. Vanaf de zeekliffen kun je langs de kust ook naar zeehonden en zeeleeuwen kijken. Daarnaast zie je waarschijnlijk ook kajakkers die peddelen naar enkele van de 30 zeegrotten van het eiland. Ga ook zeker zwemmen en snorkelen bij de landingsbaai waar je mooie vissen kunt zien.

San Miguel

San Miguel Island is afgelegen en herbergt de grootste pinniped (in het water levende vleesetende zoogdieren met flippers) roekenkolonie ter wereld. In Point Bennett komen soms 30.000 dieren samen, hierdoor is het een van de grootste concentraties wilde dieren op aarde.

Santa Rosa

Santa Rosa Island is enorm uitgestrekt en herbergt een zeldzame reeks Torrey-dennen. Per boot duurt de tocht 3 uur enkele reis vanuit Ventura, hierom zijn dagtochten niet praktisch. Je kunt hier wel kamperen bij Water Canyon Camp vlakbij een strand. Ga ook zeker op wandeltocht zoals bijvoorbeeld de Lobo Canyon. je komt hier langs inheemse flora, zandsteenformaties en ingebedde pygmee-mammoetfossielen. Daarnaast zijn er andere wandelroutes die leiden naar zandstranden en een zeldzame stand van Torrey-dennen.

Santa Cruz

Op verschillende eilanden zijn de endemische eilandvossen maar ze worden vooral gezien op Santa Cruz Island. Hier is ook een fokprogramma gaande die de eilandvossen voor uitsterven behoed. Doordat ze overdag jagen zijn ze makkelijk te spotten. Santa Cruz van de Channel Islands is een diverse bestemming. Zo herbergt het eiland de Painted Cave, de langste zeegrot in Noord-Amerika en de Diablo Peak van 747 meter hoog. Je kunt hier dan ook prachtige wandelingen maken naar Cavern Point voor een fantastisch uitzicht of een lange wandeling naar het afgelegen strand van Smuggler’s Cove.

Santa Barbara

Santa Barbara is het eenzaamste eilandje van het Channel Islands National Park. Hier verken je de ongerepte natuur langs 8.8 km aan wandelpaden die door glooiende graslanden en Signal Peak lopen. Zo heb je de Signal Peak Trail die over de zuidelijke helft van het eiland gaat en de top van Signal Peak bezoekt. Dit is het hoogste punt van het eiland op 193 meter hoogte. Hier heb je een spectaculair uitzicht van 360 graden over de blauwe Stille Oceaan. Daarnaast heb je ook uitzicht op Sutil Island. Het landschap van Santa Barbara is bedekt met gras en vrijwel boomloos. Je kunt hier alleen komen tussen april en oktober per boot, een tocht van 2.5 tot 3 uur.

Flora & Fauna

De meest indrukwekkende uitzichten vanaf de Channel Islands zijn van ruige landschappen en vergezichten over de oceaan. Ook vind je prachtige kleurrijke wilde bloemen en planten die zich hebben aangepast aan het droge klimaat van de eilanden. Wat betreft de fauna is er volop gelegenheid om diverse dieren in het wild te spotten. Naast de vossen, zeehonden en zeeleeuwen kun je hier ook tientallen soorten zeevogels en kustvogels spotten die de eilanden als broedgebied gebruiken. Bovendien zien bezoekers ook vaak groepen dolfijnen. De beste manier om de Channel Islands te verkennen is echter per kajak, zo kun je het onderwaterleven het beste ervaren. Je kunt een begeleide kajaktocht ondernemen die naar afgelegen stranden en zeegrotten leiden of zelf op pad gaan.