Congaree National Park

Congaree National Park is gelegen in de staat South Carolina, in dit park vind je het ‘floodplain forest’. De bomen groeien in de broekbossen van het park en behoren tot de hoogste in het oosten van Amerika.

Het Congaree Swamp is ook een echte trekpleister en is ook zeker een bezoek waard. Officieel mag dit gebied geen moeras genoemd worden, omdat het niet het hele jaar onder water staat.

Bij de ingang van het park vind je het bezoekerscentrum, de Harry Hampton Visitor Center. Hier kun je meer informatie inwinnen over dit prachtige natuurgebied. Neem bij het bezoekerscentrum zeker kaarten van het park mee waar de kano- en wandelroutes op vermeld staat.

Let er echter wel op dat als je besluit een wandeling te gaan maken dat een groot gedeelte van het park onder water staat en dat de wandelpaden modderig zouden kunnen zijn.

Wandeltochten

Als je bij het bezoekerscentrum naar buiten loopt kun je al meteen een prachtige wandeling gaan maken. De Boardwalk Trail is een vlonderpad die door het bos is aangelegd die je al snel langs zeer bijzondere bomen zal brengen. Onderweg kom je langs een bos van hardhout, eiken, moerascipressen, tupelobomen en nog veel meer bijzondere boomsoorten.

De wandeling is ongeveer 3,5 kilometer.

Een andere bijzondere wandeling is de Weston Lake Loop. Deze route biedt je een prachtig uitzicht over de Cedar Creek waar de otters leven en vogels badderen. Ook kom je langs een prachtig, bijna spookachtig bos met de zogenaamde ‘trees’ en ‘knees’, dit zijn een soort halve bomen die omhoogkomen in de opgedroogde rivierbedding. Deze wandeling is ongeveer 7 kilometer.

 

Als je iets meer uitdaging wilt tijdens het wandelen zou je ervoor kunnen kiezen om de Bates Ferry trail te lopen, deze route van ongeveer 3 kilometer brengt je langs het oostelijke deel van Congaree National Park. Je loopt hier een oude ferryroute die je langs historische plaatsen uit de koloniale tijd brengt.  Let er echter wel op dat de oever steil en glad kan zijn.

Wil je Congaree Swamp beter bekijken? Dan is het zeker aan te raden om een kanotocht te maken op de Cedar Creek. Je vaart hier tussen de hoge bomen door en om je heen heb je een kans om otters, herten, schilpadden en zelfs alligators tegen te komen. De Cedar Creek Canoe Trail is in totaal 24 kilometer lang en brengt je langs de meest bijzondere plekken van het park.