Olympic National Park

Het Olympic National Park is een natuurgebied op het Olympic Peninsula gelegen in de Amerikaanse staat Washington. Vanuit Seattle is het maar een korte afstand naar dit schitterende natuur park in de wildernis. Het nationale park ligt in de Olympic Mountains met als hoogste piek de Mount Olympus van 2917 meter hoog. De natuur is enorm divers en bestaat hier voornamelijk uit regenwouden, bergen, oerbossen en een kuststrook met prachtige stranden. Je hebt hier talloze wandelroutes en kampeerplekken midden in de ongerepte wildernis.

Hoh Rain Forest

In het westelijke deel van het Olympic National Park ligt het Hoh Rain Forest. Dit dikke regenwoud bestaat uit een groen bos van coniferen en loofbomen waarvan de ondergrond uit mossen en varens bestaat. Het woud is gevormd door gletsjers en strekt zich uit van Mount Olympus tot aan de kust. Jaarlijks valt hier zo’n 4 meter regen waardoor het bos ontzettend groen is. Daarnaast is er een bezoekerscentrum waar je tentoonstellingen kunt bekijken. Maar ook beginnen meerdere interessante wandelroutes hier zoals de Hall of Mosses Trail.

Hall of Mosses Trail

Één van de wandelingen die vanaf het Hoh Rain Forest vertrekken is de Hall of Mosses Trail. Het is een ontzettend leuke wandeling van slechts 1.5 km door het Hoh Rain Forest. Je loopt langs een smal beekje waarbij je je ogen uitkijkt onderweg. De flora die je tegen gaat komen zijn onder andere sparren, ceders, eikenbomen en Epifyten. Echter moet je er wel rekening mee houden dat het een populaire wandeling is waardoor het aardig druk kan zijn op sommige momenten.

Hurricane Ridge

Het meest toegankelijke berggebied van het Olympic National Park is Hurricane Ridge. Ondanks dat de weg steil en bochtig is maakt het uitzicht het zeker de moeite waard. Vanaf hier zie je de besneeuwde bergtoppen van de Olympic Mountains, fotogenieke valleien en blauwe meren. In de omgeving is er in de winterperiode  de mogelijkheid om wintersporten te beoefenen zoals skiën en snowboarden maar ook langlaufen en sleeën. Daarentegen beginnen er in de zomerperiode verschillende wandelroutes vanaf hier over steile paden naar bergtoppen, gletsjersmeren en valleien.

Lake Crescent

Lake Crescent is een wonderschoon, felblauw gletsjermeer met glashelder water. Het gletsjermeer is gelegen in het noordwestelijke deel van het Olympic National Park. Rondom Lake Crescent liggen vele wandelroutes alhoewel het verkennen van het meer met een kajak spannender is. De wandelroutes gaan soms de bergen in terwijl andere routes de lager gelegen bossen en beken verkennen.

Elwha Valley

In het noorden van het Olympic National Park ligt de Elwha Valley rondom de Elwha River. Door de komst van 2 grote dammen zo’n 100 jaar geleden werd het ecosysteem in de war geschopt. Hierdoor werden in 2014 de dammen afgebroken zodat de natuur zich weer kon ontwikkelen. De Elwha rivier is de grootste waterstroom in het park en vaak komen bezoekers hier voor de panoramische uitzichten. Daarnaast kun je ook watersporten zoals raften en kajakken ondernemen op de rivier.