Rocky Mountain National Park

Het Rocky Mountain National Park is gelegen in de Amerikaanse staat Colorado en jaarlijks een grote trekpleister voor miljoenen toeristen. Tevens is het een prachtig natuurpark met wondermooie meren, wandelpaden en uitzichtpunten. In het bijzonder als outdoor liefhebber kun je hier enorm goed terecht. Het uitzicht wordt gedomineerd door grillige bergtoppen en glasheldere meren. Je hebt hier keuze om te paardrijden, wandelen of te kamperen met als kers op de taart de majestueuze Rocky Mountains op de achtergrond.

Trail Ridge road

In vrijwel alle nationale parken van Amerika rijd je op één hoofdweg die je langs de mooiste bezienswaardigheden van het park begeleidt. De beste manier om Rocky Mountain National Park te verkennen is dan ook met de auto de Trail Ridge road te volgen. Het is niet alleen de hoogstgelegen autoweg in Amerika maar ook een wonderschone route langs de meest adembenemende uitzichtpunten. Deze weg is slechts geopend in de zomer.

Bear Lake

Het Bear Lake staat bekend vanwege de eenvoudige wandeling langs de oevers van het meer. Deze ligt namelijk tussen de naaldbomen met in de verte de grillige pieken van de bergen. De uitzichten langs deze route zijn zeker de moeite waard.

Emerald lake

Voor de wandelliefhebbers is het leuker om vanaf de Bear Lake Trailhead de wandeling uit te breiden. Één van de mooiste wandelingen die je kan maken is naar Emerald Lake, een bijna 3 km lange wandeling. Tussen de besneeuwde bergtoppen is het prachtige Emerald Lake gelegen waarbij de omgeving perfect weerspiegeld in het kristalheldere water.

Bierstadt Lake

Één van de makkelijkere wandelingen in het Rocky Mountains National Park is de Bierstadt Lake Trail. Het is een afwisselende wandeling met onderweg wonderschone natuur zoals spiegelende meren en bergen in de verte. Echter is een beetje conditie geen overbodige luxe want je moet een stuk hoogteverschil overbruggen. Desalniettemin is het zeker de moeite waard om de tocht te lopen voor het uitzicht wat je ervoor terugkrijgt. Je kunt verschillende paden volgen die allemaal op hetzelfde punt weer uitkomen.

Mummy Kill Hike

De Mummy Kill Hike is een loodzware wandeltocht in het noorden van het Rocky Mountain National Park. Je loopt hier zo’n 32 km lang over hoge bergtoppen en steile hellingen. Maar ook moet je ruim 1700 meter hoogteverschil overbruggen. Daarom is deze wandeling echt alleen aan te raden voor ervaren wandelaars.

Holzwarth Historic Site

Ondanks het feit dat de meeste mensen voor de ongerepte natuur en uitdagende wandelingen naar het park toekomen, is Holzwarth Historic Site ook de moeite waard. Deze plek bestaat uit een ranch van een reeks hutten gebouwd door de familie Holzwarth. Zij bouwden dit als gastboerderij binnen de grenzen van het Rocky Mountain National Park in Colorado. Het is hier mogelijk om een rondleiding te volgen en verhalen te horen over de geschiedenis van de gastboerderij en de familie.

Met deze reis kun je Rocky Mountain National Park bezoeken

Wil je dit National Park bezoeken, kijk dan eens naar de volgende rondreis. We kunnen ook een reis aanpassen aan jouw wensen, een reis geheel op maat samengesteld.

Flora en Fauna

Flora

Rocky Mountain National Park dient als thuisbasis van zo’n 900 soorten planten. De ongelooflijke diversiteit van planten weerspiegelt 3 verschillende levenssystemen die overeenkomen met hoogte; bergachtig, sub alpien en alpien. Op de droge hellingen en valleien op de lagere gedeeltes van het park vind je de paashaasmadelief en ponderosa-den. Op de wat vochtigere hellingen richting het noorden groeien de Douglas-spar, lodgepole pine en de ponderosa. Maar ook de pasqueflower, westelijke muurbloem en de feeënpantoffel, een lid van de orchideefamilie. Op de sub alpiene hoogte vind je de Engelmannspar en sub alpiene spar. Hier groeien ook de Krummholz-bomen die slechts net zo hoog worden als de rotsen die ze beschermen. Boven de boomgrens in het alpiene gebied groeien alleen alpiene planten die hier kunnen overleven. Denk hierbij aan de alpine avens en toendra-planten.

Fauna

Het Rocky Mountain National Park herbergt een overvloed aan wilde dieren, waarvan in het bijzonder grotere zoogdieren. In het park wonen 3000 elanden (elk), want de kudde heeft zich hersteld door zorgvuldig beheer van het park. Tussen de wilgen in de Kawuneeche-vallei vind je de teruggetrokken eland (moose) die enorm goed kan zwemmen. Daarnaast leven aan de randen van weiden in de buurt van parkwegen veel muilezelherten. Langs de beekjes en vijvers van het nationale park zijn bevers voornamelijk de bewoners. Hier snijden ze espbomen en wilgen voor voedsel en om hun dammen te kunnen bouwen.

Op kampeerterreinen, langs paden en op picknickplaatsen zie je vaak de geelbuikmarmot, goudomhulde grondeekhoorn, Wyoming grondeekhoorn, Colorado chipmunk en de chickaree. In de achterlandgebieden leeft een klein aantal zwarte beren die zich af en toe laten zien. Ondanks de naam variëren de kleuren van de beren van blond tot zwart. Het belangrijkste roofdier in het park is echter de coyote die de natuur in balans houden. Als laatste heb je nog de bergleeuw en de rode Lynx die maar zelden gezien worden. In totaal zijn er zo’n 60 soorten zoogdieren in het park, meer dan 280 vogelsoorten, 11 vissoorten en 6 soorten amfibieën.

Bekijk hier de actuele openingstijden en andere actuele informatie over het Rocky Mountain National Park.