Theodore Roosevelt National Park

Dit nationale park is vernoemd naar oud president Theodore Roosevelt. Als groot natuurliefhebber kwam hij naar North Dakota om op bizons te jagen. Maar omdat de bizons bijna uitgestorven waren werd er een succesvol beschermingsprogramma opgesteld om deze dieren te redden. In dit park vind je niet alleen bizons, maar ook wilde paarden, elanden en witstaartherten.

South Unit

Nabij het plaatsje Medora is de ingang van de South Unit van het park. Aan deze kant van het park heb je de grootste kans om wildlife tegen te komen. Bij het bezoekerscentrum van het park heb je het museum over Theodore Roosevelt en de geschiedenis van het park.

Door de South Unit loopt een weg van ongeveer 58 kilometer. Onderweg kom je langs mooie uitkijkpunten die zeker de moeite waard zijn. Daarnaast staan er bij ieder uitzichtpunt informatieborden die je meer vertellen over de geografie van het park.

Wandelroutes in de South Unit

  • Boicourt Overlook Tral is een wandeling van ongeveer 0,5 kilometer en geeft je (vooral bij zonsondergang) een prachtig uitzicht over de badlands.
  • Painted Canyon Nature Trail is een wandeling van ongeveer 1.5 kilometer. Wanneer je aankomt bij de kloofrand heb je een indrukwekkend uitzicht over de Painted Canyon. Als je deze kloof afdaalt zie je verschillende rotslagen met jeneverbesstruiken. Bovendien heb je ook nog eens kans om wildlife tegen te komen op de route.
  • Petrified Forest Loop is een wandeling van ongeveer 16 kilometer. Dit is een gemiddeld uitdagende wandeling waar de Petrified Forest Trail en de Maah Daah Hey Trail met elkaar worden gecombineerd. Je loopt tijdens deze route door oude versteende bossen en een wildernis met veel badlands en mooie uitzichten.