Theodore Roosevelt National Park

Dit nationale park is vernoemd naar oud president Theodore Roosevelt. Als groot natuurliefhebber kwam hij naar North Dakota om op bizons te jagen. Maar omdat de bizons bijna uitgestorven waren werd er een succesvol beschermingsprogramma opgesteld om deze dieren te redden. In dit park vind je niet alleen bizons, maar ook wilde paarden, elanden en witstaartherten.

South Unit

Nabij het plaatsje Medora is de ingang van de South Unit van het park. Aan deze kant van het park heb je de grootste kans om wildlife tegen te komen. Bij het bezoekerscentrum van het park heb je het museum over Theodore Roosevelt en de geschiedenis van het park.

Door de South Unit loopt een weg van ongeveer 58 kilometer. Onderweg kom je langs mooie uitkijkpunten die zeker de moeite waard zijn. Daarnaast staan er bij ieder uitzichtpunt informatieborden die je meer vertellen over de geografie van het park.

Wandelroutes in de South Unit

  • Boicourt Overlook Tral is een wandeling van ongeveer 0,5 kilometer en geeft je (vooral bij zonsondergang) een prachtig uitzicht over de badlands.
  • Painted Canyon Nature Trail is een wandeling van ongeveer 1.5 kilometer. Wanneer je aankomt bij de kloofrand heb je een indrukwekkend uitzicht over de Painted Canyon. Als je deze kloof afdaalt zie je verschillende rotslagen met jeneverbesstruiken. Bovendien heb je ook nog eens kans om wildlife tegen te komen op de route.
  • Petrified Forest Loop is een wandeling van ongeveer 16 kilometer. Dit is een gemiddeld uitdagende wandeling waar de Petrified Forest Trail en de Maah Daah Hey Trail met elkaar worden gecombineerd. Je loopt tijdens deze route door oude versteende bossen en een wildernis met veel badlands en mooie uitzichten.

Met deze reizen kun je Theodore Roosevelt National Park bezoeken

Wil je dit National Park bezoeken, kijk dan eens naar de volgende rondreizen. We kunnen ook een reis aanpassen aan jouw wensen, een reis geheel op maat samengesteld.

North Unit

Vlakbij Watford City is het noordelijke deel van Theodore Roosevelt National Park gelegen. Door het noordelijke deel van het park is een 22 kilometer lange autoroute aangelegd en brengt je weer een stuk door het park naar Oxbow Overlook. Bij Oxbow Overlook heb je een prachtig weids uitzicht over de badlands en zie je de bocht in de Missouri Rivier. Bij Cannonball Concretions kun je ook een stop maken. Hier heb je een bijzonder uitzicht over de kogelvormige rotsen die gevormd zijn door de weersomstandigheden in het park.

Wandelroutes in de North Unit

  • Little Mo Trail is een route van nog geen 2 kilometer. Je loopt als het ware over een uitgedroogde rivierbodem dwars door de natuur. Als je niet gewend bent om lange wandelingen te maken is deze route zeker geschikt.
  • Caprock Coulee Trail is een wandeling van ongeveer 2.5 kilometer. Als je het mooiste uitzicht wilt hebben over de badlands is deze route zeer aan te raden. Tot aan het uitzichtpunt is de route ongeveer 2.5 kilometer. Wanneer je nog wat tijd over hebt zou je ervoor kunnen kiezen om de volledige route te lopen. De volledige route is ongeveer 7 kilometer lang. Tevens maak je dan een mooie klim naar een prachtige rotsformatie (butte) waar je ook weer een mooi uitzicht hebt.
  • Buckhorn Trail is een wandeling van ongeveer 2.5 kilometer. Als je zeker wilt weten dat je wildlife kunt zien kun je deze trail volgen naar Prairie Dog Town. Keer echter na het bezoek aan Prairie Dog Town weer terug. Want de volledige route van de Buckhorn Trail is 18 kilometer lang en zou weleens de gehele dag kunnen duren. Indien je de gehele dag zou willen wandelen en je wilt deze route afmaken zie je onderweg leuke prairiehondsteden, mooie diepe kloven en prachtige open graslanden.

Bekijk hier de actuele openingstijden en andere actuele informatie over het Theodore Roosevelt National Park.

Theodore-Roosevelt
Theodore National Park