Reisblog Amerika 2024

Eind mei 2024 maakte Esmée een 8-daagse citytrip naar het grootse New York en het meeslepende Philadelphia. Het waren 8 dagen waarin de porties soms nog indrukwekkender waren dan de bezienswaardigheden. Lees hier het hele reisblog Amerika van Esmée terug.

Tekst en foto’s: Esmée Pesschier

Dag 1 Aankomst en New York

Ik kom aan op Newark Liberty International Airport aan het einde van de ochtend. Newark is een net en overzichtelijk airport om op aan te komen. Al snel werd ik opgehaald om naar de op één na grootste shopping mall van de Verenigde Staten te gaan. Hier heb ik rondgekeken naar wat er allemaal in een mall werd aangeboden. Aangezien ik niet gelijk kon inchecken in mijn hotel, maar toch even wilde ontspannen, heb ik een manicure en pedicure gedaan om mijzelf een beetje te verwennen. Ook heb ik een kleine shopsessie gedaan, aangezien ik toch in een shopping mall was.

Daarna was het op naar New York. Helaas net een slechte tijd gekozen om te gaan rijden, want ik zat midden in de spits en om de brug over te komen was een regelrechte ramp. Eenmaal aangekomen bij het hotel was ik ondertussen al zo’n 23 uur wakker, dus kon ik wel een snelle powernap gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan. Een warme douche friste mij weer helemaal op om op pad te gaan voor wat eten in de avond. Ik heb veel gehoord over de portiegrootte in Amerika, maar had het zelf nog nooit eerder ervaren. Er is geen woord aan gelogen: de porties zijn werkelijk gigantisch!

Dag 2 New York

Mijn eerste volledige dag in de Verenigde Staten. Na ontbijten in een diner ga ik met de metro richting Museum of Modern Art (ook bekend als MoMA). Hier zijn verschillende soorten tentoonstellingen. Tot mijn verbazing hangt hier het meest bekende schilderij van Vincent van Gogh: de sterrennacht. Daar was ik mij niet bewust van, maar mooi meegenomen om het schilderij in het echt te zien. Zo hangen hier meerdere prachtige schilderijen van diverse bekende kunstenaars.

Na het museum ben ik naar Central Park gelopen. Over de straten lopen in New York is een uitje op zichzelf met alles wat er om je heen gebeurd. In Central Park waren op het moment veel fotosessies bezig met alle geslaagde studenten en trotse ouders. De eekhoorns in Central Park zijn zo gewend aan mensen dat je ze naar je toe kan roepen (en mocht je het willen: ook voeren). In het park zijn er ook veel kraampjes te zien die fruit verkopen met Tajin kruiden erop. Het is een bijzondere maar lekkere combinatie.

Dag 3 Op naar Philadelphia

Tijd om het hectische New York te verlaten en in de auto te stappen richting Philadelphia. Het was een ‘kort’ ritje van zo een twee uur. Bij aankomst in de stad ben ik naar Dave & Busters gegaan. Dit is een bekende arcade keten. Hier heb ik wat spelletjes gedaan zoals basketballen, racen, een soort laser schieten enzovoorts. Ook stonden in het cafégedeelte een aantal pooltafels waar ik mijzelf ook aan heb gewaagd. Zowaar ook beide keren gewonnen.

De bekende bokser Rocky Balboa komt uit Philadelphia. De Philadelphia Museum of Art Steps, ook wel bekend als de Rocky Steps. Ook staat er naast de trap een standbeeld van de bokser. Dit is een must-see als je Philadelphia bezoekt. Dat heb ik dan ook zeker gedaan.

Een must-try in Philadelphia is de Philly cheese steak. Hiervoor ben ik naar Ishkabibbles gegaan. Deze plek is echt een aanrader om de Philly cheese steak te proberen. Ik heb bij de eerste hap mijn mond verbrand aan de kaas, maar het was het allemaal waard. Het was werkelijk een heerlijk brood(je). Ik heb ‘m in tweeën opgedeeld zo had ik het voor lunch en avondeten. Het was namelijk een grote portie en vrij machtig.

Dag 4 Philadelphia

En weer op pad. Na ontbijt in een klassiek retro diner ben ik samen met een vriend richting een schiethal gegaan. Hier zijn wij gaan schieten met zijn eigen wapens. Ik heb geschoten met 5 verschillende wapens. Wat een kracht! Kennelijk raakte ik het target ook altijd. Ik kon het niet zien, want dat ging voor mijn ogen te snel en te hard. Maar de vriend leek er genoeg verstand van te hebben, dat ik hem geloofde.

Na het schieten zijn we naar de Liberty Bell gegaan om wat over de geschiedenis te leren. Dit was voor hem een ’trip down memory lane’, aangezien hij hier vroeger altijd met school naartoe ging. Naast de Liberty Bell is er een Beer Garden waar wij even een drankje hebben gedaan, voordat we even langs zijn huis zijn gegaan. Hier heb ik meerdere familieleden ontmoet en had ik gelukkig wat Nederlandse goodies mee, namelijk stroopwafels. Die zijn enorm in de smaak gevallen.

Na het bezoek zijn we langs zijn lokale bar geweest voor (volgens hem) de beste chicken wings ever. De kippies waren zeker erg lekker, maar of het de lekkerste ooit waren? Daar was ik het niet helemaal mee eens. In de bar kwam zijn beste vriend ook nog even langs en hebben we de avond afgesloten met een gezellig drankje.

Dag 5 Six Flags en Atlantic City

Het is weer tijd voor de volgende bestemming, maar eerst even een tussenstop bij Six Flags. Het attractiepark heeft een thema van cartoonkarakters van Warner Bros en karakters van DC Comics. Het park is heel makkelijk te doen in 1 dag of een paar uur. Ik was er gelukkig niet op een hele drukke dag wat ook heel erg scheelde voor de wachttijden van de attracties.

Na het attractiepark is het tijd om naar Atlantic City te gaan. Als je richting de stad rijdt word je opeens geconfronteerd met een nare geur en als je de brug over bent is het weg. Heel bijzonder.

Atlantic City is het goedkopere Las Vegas van de oostkust. Alle hotels hebben hun eigen casino’s, clubs, restaurants, kroegen enzovoorts. De frisse zeelucht inademen als je over de boardwalk loopt is heerlijk na alle stedelijke geurtjes.

Dag 6 Terug naar New York

Na het uitchecken ben ik eerst langs de outlets geweest in Atlantic City (Tanger Outlet). Hier heb ik een kleine shopping spree gedaan, voordat ik terug richting New York ging.

Eenmaal onderweg kreeg ik behoorlijke trek en ben ik bij Sad Boyz gestopt in New Gretna voor een lekkere sandwich. Na mijn maag weer gevuld te hebben is het tijd om weer de weg op te gaan. Onderweg heb ik even een kort dutje gedaan, want ik had opeens veel moeite met het openhouden van mijn ogen.

Bij aankomst in New York werden we weer geconfronteerd met veel verkeer en met deze grote auto in de buurt van Times Square rijden was echt een nachtmerrie. Toch heelhuids aangekomen in het hotel en hier even opgefrist, voordat ik op stap ging voor de avond.

Dag 7 New York

De officiële laatste dag is aangebroken. Deze dag is volgepland met allemaal populaire sightseeing locaties. De eerste stop: Empire State Building.

Wat een immens hoog gebouw! De geschiedenis achter het gebouw is ook heel indrukwekkend en een stuk minder veilig dan de huidige bouw. Mijn hoogtevrees werd wel even op de proef gesteld op de 86e verdieping. Maar wat had ik een prachtig uitzicht over de stad en perfect weer om er te zijn. Hoger dan de 86e verdieping ben ik niet gegaan, dat durfde ik net niet aan met mijn hoogtevrees.

Volgende stop: Lady Liberty. Met een cruise ben ik om en langs het vrijheidsbeeld gevaren. Onderweg kregen we een kleine uitleg over de omgeving en bepaalde gebouwen waar we langs voeren. Omdat ik wist dat ik deze cruise ging doen heb ik in de ochtend verstandig een reispil ingenomen tegen zeeziekte, want van al dat deinen op het water was ik anders heel erg ziek geworden.

Laatste stop: Brooklyn Bridge. Naast de pier waar de boot weer aanmeerde was de Brooklyn Bridge. Daar ben ik heengelopen en ook een stukje de brug opgelopen. Ik vond het belachelijk druk dus heb ik niet helemaal over de brug gelopen.

Vlak naast de brug ligt Chinatown. Hier ben ik even doorheen gelopen en daarna op de metro gestapt naar Koreatown om te genieten van een KBBQ, aangezien ik van al dat wandelen behoorlijk trek had gekregen.

Na het eten zijn we naar Times Square gegaan. Bij het uitstappen van de metro stond er opeens een hele goede band te spelen. Hier heb ik even tussen het publiek gestaan en genoten van de show. Eenmaal aangekomen bij Times Square is de avond opeens niet zo donker meer. Wat een licht! Hier is de sterrenhemel ver te zoeken.

Gelukkig was het hotel 3 minuten lopen van Times Square want mijn voeten konden wel wat rust gebruiken.

Dag 8 Terug vlucht naar huis

De dag is aangebroken dat ik weer naar huis ga. Snel alles even georganiseerd en goed ingepakt, omdat ik iets te laat wakker werd en moest uitchecken. Hierna heb ik even door de straten van de stad gewandeld voordat het tijd werd om richting het vliegveld te gaan. Op naar huis na een week vol nieuwe impressies.

Esmée haar reisverhaal Amerika zit erop, maar … die van jou kan vandaag nog beginnen. Wil je een citytrip New York of Philadelphia als Esmée maken? Hieronder vind je onze meest populaire citytrips in Amerika terug. Wil je liever zelf je reisverhaal Amerika samenstellen? Geen probleem. We bezorgen je met alle liefde een reis op maat naar het land van onbegrensde mogelijkheden.

We are Creating Stories!